Säännöllinen traktorin huolto pidentää arvokkaan koneen ikää

Maatilan töissä riittää tekemistä ympäri vuoden. Keväällä muokataan maata ja kylvetään, kesällä ja syksyllä kerätään satoa. Talvella keskitytään suunnittelemaan seuraavaa satokautta ja huoltamaan työvälineitä ja -koneita. Säännöllinen ja huolellinen huolto on tärkeää, jotta koneet toimivat satokaudella eikä työhön tule turhia katkoksia. Mutta mitä kaikkea maatilan koneiden ja laitteiden, kuten traktorin huoltoon kuuluu?

Työkoneita voi huoltaa itse tai huollattaa ammattilaisella

Osan huoltotoimista voi tehdä itse, riippuen omasta osaamistasostasi. Joka tapauksessa koneiden huollosta on hyvä tietää jotakin, sillä korjaajaa ei välttämättä saa aina paikalle samalla hetkellä. Näin pystyt selvittämään pienet ongelmat nopeasti työn lomassa ja työnteko voi jatkua saumattomammin. Esimerkiksi renkaan vaihto onnistuu itsekin.

Monimutkaisempiin huoltoihin kannattaa palkata ammattilainen, joka tietää mitä hän tekee. Esimerkiksi traktorin huolto on mahdollista teettää siihen erikoistuneella taholla. Laitteet ovat arvokkaita investointeja, joita tulisi kohdella niiden ansaitsemalla tavalla. Vaikka laite olisi jo vanhakin, voidaan se usein asiantuntijan toimesta huoltaa toimintakuntoiseksi. Laitteista huolen pitäminen on osa kestävän työskentelyn periaatteita, sillä silloin ne kestävät aktiivikäytössäkin jopa vuosikymmeniä. Varsinkin uudemmat työkoneet sisältävät paljon elektroniikkaa, jonka korjaaminen onnistuu vain ammattilaiselta. Korjaamoa valitessa tulee tarkistaa, että heillä on kokemusta nimenomaan tämän merkin laitteista.

Jos esimerkiksi traktori on syystä tai toisesta ollut käyttämättä pitkiä aikoja, on sen akku todennäköisesti tyhjentynyt. Toki ajopeli ei välttämättä lähde kulkemaan pelkällä akun vaihdolla, vaan siinä voi olla muutakin vikaa. Ennen kuin käynnistät käyttämättä ollutta konetta, kannattaa se tarkistaa tai tarkistuttaa huolellisesti, jotta vältytään suuremmalta tuholta tai jopa henkilövahingoilta.

Muista pitää huolta korjaustöiden turvallisuudesta

Huoltotöissä on otettava turvallisuus huomioon, sillä monet maatilan onnettomuuksista tapahtuvat kun laitteita huolletaan tietämättä asiasta tarpeeksi tai ilman asianmukaisia työvälineitä. Onnettomuudet tietenkin tuovat maatilalle lisäkustannuksia kun työvoima on työkyvytöntä. Joten tämä ei ole oikea paikka säästää. Palkkaa aina ammattilainen, kuten esimerkiksi Hämeen traktorihuolto, jos et itse ole varma mitä olet tekemässä.

Sovi säännöllisestä huollosta asiantuntevan korjaamon kanssa

Helpoimmalla koneiden huollossa pääsee, kun sopii maatalouskoneiden huoltamiseen erikoistuneen korjaamon kanssa säännöllisestä käynnistä. Näin tämä tärkeä toimenpide tulee tehtyä säännöllisesti ja aina saman ammattilaisen toimesta.


jaa